Lichaamsgerichte Therapie

Ervaringen

Wat zeggen cliënten over de therapie en de begeleiding?

Fleur

Lieve Afra, ik kwam bij jou in een moeilijke tijd. Ik zat erg diep en zag door de bomen het bos niet meer. De connectie met mijn lijf was weg, ik wist niet meer wat ik voelde of wat mijn lichaam deed.

Achteraf gezien voelde ik me toen behoorlijk wanhopig. Ik werd door de reguliere zorg van het kastje naar de muur gestuurd. Niemand leek me te begrijpen, voor elke klacht kon ik weer naar iemand anders.

Tot ik zelf op internet dook en jou vond. Vanaf het begin bood je steun en dat was zo onwijs fijn.

Na onze eerste sessie ging je op vakantie maar toch belde je me een paar dagen na de sessie toen ik je een bericht had gestuurd dat het niet goed ging. Gewoon te weten dat er iemand is als het nodig is, voelde zo prettig.

De sessies daarna mocht ik vrijuit praten (dat deed ik ook aan een stuk door haha). Jij zette mij altijd centraal, het draaide om mij. Stelde de juiste vragen. Dat was zo fijn, op die manier leerde je mij dat ikzelf mezelf centraal moest gaan zetten. Dat ik mocht gaan staan en grenzen aangeven. Dat ik kon voelen wat ik wel en niet wilde en vervolgens handelen naar dat gevoel.

En je kon uitschetsen waarom mijn lijf nu voelde zoals het voelde. Dat die gewoon heel hard aan de rem had getrokken en je liet zien hoe nuttig dat was dat mijn lijf dat deed. Voor mij was dat zo fijn, hierdoor ging ik het beter begrijpen waarna het achteraf allemaal heel ‘logisch’ voelde.

En zo leerde je me weer beetje bij beetje mijn lichaam te voelen en vertrouwen te krijgen.

Toen ik bij je begon dacht ik dat dit zeker wel een jaar ging duren, dat was prima, als het maar beter werd. Achteraf was ik na een paar sessies geholpen en heb ik inmiddels een hele fijne ‘relatie’ met mijn lijf, sterker nog; ik ben zo trots op mijn lijf! Ik voel ik me meer mezelf dan ooit tevoren. Ik ben je ontzettend dankbaar voor al je hulp. Er is niets mooier en er maakt niets gelukkiger dan jezelf te zijn en jij hebt me geholpen mijzelf terug te vinden.

 

Uitklappen

Annemarie 49 jaar

De rust en empathie die Afra uitstraalt zorgde ervoor dat ik over mijn drempels heen durfde te stappen. In het begin voelde ik me na een sessie doodmoe maar wel een stuk lichter. Langzaam veranderde dat  gevoel in bevrijd, energiek en vooral blij. Ik heb weer zelfvertrouwen, durf mezelf uit te spreken en heb geleerd naar mijn lichaam te luisteren, die vertelt me precies wat ik wel en niet wil, waar mijn grenzen liggen. Eindelijk heb ik niet meer het gevoel dat ik toneel speel in het leven maar dat ik mezelf ben.

NvW

Een jaar geleden was mijn leven roerig, mijn hoofd vol en kon ik mijn gevoelens niet goed meer herkennen en een plek geven. De tijd bij Afra was als een warm bad. Afra heeft een luisterend oor, kan zonder oordeel je verschillende kanten van een situatie laten zien en geeft je tools om zaken in je leven te verwerken, een plaats te geven. De lichaamsgerichte therapie is niet alleen maar praten over je gevoelens en situaties, maar dmv een oefening of opdracht ga je ook voelen wat iets met je doet en dat heeft mij enorm geholpen. Soms zijn dingen nl niet in woorden uit te drukken, maar geeft je lijf echt wel aan wat het met je doet. Na een aantal maanden is er nu rust in mijn hoofd, kan ik mijn gevoel en emoties weer herkennen en weet ik wat ik nodig heb om mezelf te zijn en te blijven.

Anoniem

Ik voelde me bij jou welkom en heb de sessies als zeer waardevol ervaren. Je hebt de dingen snel door en weet precies waar de schoen wringt. Bij jou mag je mens zijn met alles erop en eraan! Bedankt!

Bij jou mag je mens zijn met alles erop en eraan!

Ingrid, 43

Door de sessies heb ik meer helderheid gekregen in waar ik tegenaan loop in mijn leven. Afra kijkt met me mee en is aanwezig en doordat ze aanwezig is kan ze ook voelen wat er bij mij gebeurd. Ik voel me veilig bij haar zodat ik ook steeds een stukje verder kan gaan in mijn proces. Wat ik ook prettig vind aan Afra is dat ze geen oordeel heeft, alles is goed en mag er helemaal zijn.

Door de sessies heb ik meer helderheid gekregen in waar ik tegenaan loop in mijn leven.

Jos, 38

Het was goed dat ik deze therapie ben gaan doen. Het heeft zoveel opgehelderd over de stress op mijn werk en in mijn relatie. Door lichaamswerk, meditatie en andere oefeningen snap ik veel meer van mijzelf. Ik kan anders reageren en daardoor is de verhouding met mijn collega’s meer ontspannen. Naar mijn vrouw durf ik mij meer open te stellen, waardoor het een stuk beter gaat. De begeleiding vond ik fijn en ik voelde me heel welkom!

De begeleiding vond ik fijn en ik voelde me heel welkom!

Anna, 61

Voor ik begon met de therapie, was ik al een tijdje op zoek naar een ‘houvast’. Ik merkte namelijk dat ik op emotioneel vlak was vastgelopen. De omgang met mijn moeder begon ook steeds stroever te verlopen. Tijdens de sessies kwam van alles aan de orde en er was veel ruimte om stil te staan bij allerlei vage gevoelens. We gingen aan de slag met ademhalingsoefeningen en lichaamsoefeningen. Dat maakte veel los. Ik werd me steeds meer bewust van het verschil tussen wat er in het nu speelt en wat er in de kindertijd heeft gespeeld. Langzamerhand kon ik weer beter vanuit mijn gevoel reageren.

Dat heeft erin geresulteerd dat ik makkelijker initiatief neem, dat ik plannen uitvoer en dat ik spontaner reageer. Ik heb minder last van schaamte- en schuldgevoelens. In bepaalde situaties voel ik nog steeds angst, maar ik begrijp beter waar die angst vandaan komt. Hierdoor wordt deze hanteerbaar. Ik voel me actiever en vrijer. Mijn creativiteit is er weer en ik gun mezelf weer pleziertjes. En last but not least, de verhouding met mijn moeder is gezonder geworden.

Ik heb minder last van schaamte- en schuldgevoelens.

Afra straalde rust, liefde en acceptatie uit. Tijdens de sessies ontstond al snel een fijne sfeer. Ik merkte dat ze zich goed kon inleven in mijn pijn en verdriet. Het duurde wel even voor ik me veilig kon voelen, maar dat had veel te maken met mijn eigen angsten. Door de aanmoediging die ik kreeg, kon ik de angst langzaam laten varen. Zo heb ik geleerd weer te vertrouwen op mijn eigen gevoel en intuïtie. Daar was in mijn geval wel wat tijd voor nodig, maar het was heel fijn dat Afra veel geduld toonde. Voor mij was het heel erg belangrijk dat ik het tempo, waarin het proces verliep, zelf kon bepalen. Ik ben blij dat ik samen met Afra dit proces heb kunnen doorlopen.

Uitklappen

Kirian, 44

Tijdens de sessies wist Afra meestal wel de juiste snaar te raken, ook als ik binnenkwam en dacht dat het allemaal wel goed met me ging. Ik had zelf niet voldoende in de gaten dat daaronder een andere laag verstopt zat. Dan werden oude (beperkende) overtuigingen ineens helder en kreeg ik meer zicht op de overlevingsstrategieën die ik ontwikkeld had.

Haar altijd liefdevolle aanpak was voor mij heel helend.

Vrouw, 47

Afra is een krachtige en innerlijk stevige vrouw. Tijdens sessies voel ik me veilig en heeft ze geen oordelen. Ze weet wat ze doet. Dat is prettig omdat ik dan goed aan mijn angsten en zelfveroordelingen kan werken

Tijdens sessies voel ik me veilig en heeft ze geen oordelen.