Lichaamsgerichte Therapie

Over mij

Fijn om me steeds meer verbonden te voelen met mezelf,
met anderen en met het leven

Ik geniet van mijn werk als lichaamsgericht therapeute, mijn hart ligt hierin.

Mijn weg

Waar kwam het onvervulde, pijnlijke gevoel in mij vandaan? Wat hield me tegen om mijn gevoel te volgen? Op zoek naar antwoorden kwam ik uiteindelijk in aanraking met lichaamsgerichte psychotherapie. Het voelde als thuiskomen, dit was waar ik naar op zoek was.

Naast de wijsheid van het denken, is er ook de wijsheid van het lichaam: hierin liggen alle ervaringen en reacties op gebeurtenissen in het leven opgeslagen. Naar de wijsheid van mijn lichaam leren luisteren gaf me nieuwe mogelijkheden, verheldering, bewustwording. Ik werd me bewust van mijn oude kinderbeelden. Door ze te accepteren en los te laten kon ik weer bij mezelf komen, bij mijn essentie, mijn innerlijke ruimte.

Als je meer bij jezelf komt, kun je;

  • horen wat je nodig hebt, wat goed voor je is
  • voelen dat alle emoties welkom zijn
  • proeven van de smaak van vrijheid, van vrij je eigen beslissingen nemen
  • zien dat je in verbinding bent met alles en iedereen
  • ervaren dat je goed bent, precies zoals je bent

Deze therapie en bewustwording hebben me veel gegeven. Ik kan steeds meer mezelf zijn, een stevige basis voelen en genieten van het leven. Ook kan ik beter accepteren wat er is, in verbinding zijn en vrij zijn. Het is een mooie weg, met af en toe wat hobbels, en ik blijf dit pad volgen.

het is een mooie weg, met af en toe wat hobbels

Mijn weg als therapeute

Tijdens mijn eigen ontwikkelingsproces, ben ik een opleiding gaan volgen tot lichaamsgericht therapeute bij het Aumm instituut. Dit is een breed georiënteerde, lichaamsgerichte opleiding die werkt met het innerlijk kind. Hierna heb ik een specialisatie gevolgd in lichaamsgerichte traumatherapie, om nog gerichter en sensitiever te kunnen werken met traumatische ervaringen in de kindertijd.

Ik geniet van mijn werk als lichaamsgericht therapeute, mijn hart ligt hierin. Wat ik heel belangrijk vind, is open staan voor wat iemand inbrengt. Door ruimte, rust en veiligheid te creëren, kan er vanuit vertrouwen gewerkt worden aan het eigen ontwikkelingsproces. Ik ga uit van ieders eigen wijsheid en levenskracht. Elementen als empathie, invoelen, bekrachtigen, helderheid en acceptatie zijn belangrijk in mijn manier van werken. Maar ook luchtigheid, humor en stevigheid horen erbij.

ruimte, rust en veiligheid

Studie en training:

Natuurlijk volg ik verder ook regelmatig verdiepende trainingen en bij-/nascholingen om mijn kennis op peil te houden en te vergroten.

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging SBLP: Stichting Beroepsorganisatie Lichaamsgeoriënteerde (Psycho)therapie.